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(For written reply) 
 
QUESTION NO. 1976 {NW2135E} 
 
INTERNAL QUESTION PAPER NO.20 of 2018 
 
DATE OF PUBLICATION: 08 June 2018 
 
 
Mr T Z Hadebe (DA) to ask the Minister of Environmental Affairs: 

What are the time frames for the appointment of industry managers to take over contracts entered into 

by the Waste Bureau?         NW2135E 

1976. THE MINISTER OF ENVIRONMENTAL AFFAIRS REPLIES: 

The process associated with the time-frames for possible take-over of contracts will depend on my  

decision as the Minister, relating to the submitted plan/s, once the current process is complete. 

 

The approval and/or rejection of Industry Waste Management Plans is regulated by section 32(1) of 

National Environment Management: Waste Act (Act no 59 of 2008) as amended. The Department is 

currently consolidating the comments received and as the Minister I will consider the four (4) tyre 

Industry Waste Management Plans received in terms of section 28(1) terms of section 28(2) or 29(2), 

and may:  

(a) approve the plan in writing, with any amendments or conditions, and give directions for the 

implementation of the plan; 

(b) require additional information to be furnished and a revised plan to be submitted within timeframes 

specified by the Minister for approval; 

(c) require amendments to be made to the plan within timeframes specified by the Minister; or 

(d) reject the plan with reasons if it does not comply with the requirements of a notice in terms of 

section 28(1). 

 

The final decision will be issued and communicated in terms of section 32(6), which requires that such 

notice be given in the Government Gazette.  
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